Fronius Växelriktare

Fronius är ett prisbelönt Österrikiskt familjeföretag som funnits sedan 1945. De är den vanligaste leverantören av växelriktaren för privata anläggningar som inte kräver optimerare i Sverige.

Deras växelriktare sköter strängoptimering såväl som omvandling av likström till växelström.


Eller

Jämför upp till 4 offerter med växelriktare från Fronius

Vad söker du prisförslag för?

Privatbostad
Bostadsrättsförening
Företag

Genom att påbörjar offertjämförelsen godkänner du att dina uppgifter delas med upp till 4 solcellsinstallatörer, samt våra användarvillkor och integritetspolicy

Perfekt för vanliga taktyper

Fronius vanligaste modell är Fronius SYMO, som finns i storleksordningen 3 till 20 kW. Alla växelriktare över 4 kW har vanligtvis 2 st MPPT (även kallat strängoptimerare), vilket möjliggör optimering för solpaneler i två separata strängar. Eftersom att Fronius växelriktare inte är beroende av optimerare innebär det att  deras lösning är något billigare än t.ex. SolarEdge. Har du ett tak som inte är utsatt för skugga, samt vetter åt ett eller två väderstreck är generellt sett Fronius en bra lösning.

Övervakning via Wi-Fi

Fronius växelriktare har Wi-Fi kommunikation inbyggt i alla modeller förutom de minsta, vilket möjliggör övervakning i realtid genom deras app. Via övervakningsportalen kan du följa produktion och status för din anläggning, samt ta del av historisk data. Appen kan enkelt laddas ner både till Apple, Android och Windows operativsystem.

Batteri- och laddningsförberedda

Fronius erbjuder möjlighet till batterianslutning genom sin produkt Fronius Symo Hybrid. Modellen ser till att ladda upp ett batteri istället för att sälja överskottselen till elnätet, vilket möjliggör självförsörjning under dygnets alla timmar. För dig som äger eller planerar att köpa en elbil så är även Fronius växelriktare ett perfekt val, eftersom de fungerar i princip med vilken laddstolpe som helst.

Möjlighet att förlänga garanti

Fronius har vanligtvis 5 års garanti för deras växelriktare, men är förlängningsbar till 10, 15 eller 20 år mot en extra kostnad.

Exempelprodukter

Växelriktare enfas 3-8.2 kWp

Fronius PRIMO

Växelriktare trefas 3-20 kWp

Fronius SYMO

Växelriktare trefas 25/27 kWp

Fronius ECO