Solceller till villa

Lönsamt
Miljövänligt
Enkelt

Solceller för villa är en lönsam investering som även ökar värdet på ditt hus. Vi hjälper dig att jämföra flera olika lokala leverantörer för att hitta det bästa erbjudandet.

Delbetala din investering

Vi hjälper dig även att jämföra flera olika lånegivare för att delbetala din investering till en låg ränta och månadskostnad.

Investeringsstöd

Du som vill köpa solceller till din villa har rätt att ansöka om investeringsstödet för solceller. Stödet ligger på 20 % av totalkostnaden, inkl. montering och installation.

ROT-avdrag

ROT-avdraget innebär ett avdrag på 9 % av totalkostnaden för solcellsinstallationer på villor. Det går inte att kombinera solcellsstödet och ROT, men du kan använda ROT-avdraget först och betala tillbaka det när du får stödet godkänt.

Öka värdet på huset

En att installera solceller till din villa är en långsiktig investering som både sänker villans driftkostnad och även värdet på fastigheten.

Vilka solpaneler passar din villa?

Basicpaneler

Basicpaneler är det mest prisvärda alternativet för dig som vill producera solel till din villa.

Panelerna är tillverkade av polykristallina solceller och är därför blåskimrande. De passar bäst om du har en budget att hålla och samtidigt har gott om plats på taket.

Standardpaneler

Standardpaneler är en balanserad lösning där både estetik och verkningsgrad är prioriterat.

Panelerna är svarta i färgen och är effektivare än basicpaneler, men samtidigt något dyrare än de enklaste panelerna.

Premiumpaneler

Premiumpaneler är för dig som vill göra noll kompromisser eller har begränsat med plats på taket.

Panelerna går att få helsvarta – dvs utan aluminiumfärgad ram och är ofta såkallade dubbelglaspaneler, vilket innebär bland annat är extra hållbara.

Är solceller till din villa lönsamt?

Intresset för att installera solceller på villatak har växt stadigt de senaste åren. Detta har resulterat i att kostnaden för både panelerna och installationen har sjunkit, samtidigt som tekniken blivit bättre. Vanligtvis är återbetalningstiden för en solcellsinstallation runt 10 år, och årsavkastningen runt 9 % över 30 års tid. Samtidigt garanterar många leverantörer att deras solpaneler kommer att producera 85% eller mer av sin angivna effekt i minst 30 år.

Vad kostar solceller till en villa?

En förhållandevis vanlig storlek på ett system är 34 st solpaneler på 300 W, totalt ca 10 kWp. Ett sådant paket brukar kosta ungefär 160 000 innan solcellsbidraget på 20 % har dragits av totalpriset. Vad solceller för just din villa kostar beror såklart på installatör och vilka komponenter som används.